SELAMAT DATANG KE PARADIGMA

Perkenalkan, saya Yussamir Yusof. …. owh okay, tak mahu terlalu formal.

.

7 Tahun lepas saya ada mempunyai 1 blog dan domain yang sama macam di atas iaitu yussamir.com. Entah macam mana, pada tahun 2010, saya dah malas nak menulis di blog dan renew domain. Tup tup.. 2011 saya dah tak boleh guna domain yussamir.com . 

.

Disebabkan domain dah ada orang ambil, saya pun dah malas nak ambil tahu pasal blog ke apa semua ni. Tapi.. ada lah juga beberapa kali mencuba untuk menulis. Tak berhasil.

.

Semalam saya dan isteri borak-borak pasal buku dan macam-macam dalam kereta. Tiba-tiba isteri cakap “abang tulislah balik dekat blog macam dulu-dulu.  Berkongsi… kan abang suka berkongsi ilmu dengan menulis.”

.

Lama juga.. eh takdelah lama pun. Semalaman saja. Pagi tadi saya terus buat keputusan untuk mencuba nasib search domain lama saya iaitu yussamir.com. Alhamdulilah, available, terus beli dan beli hosting sekali.

.

Insyaallah saya akan kerap berkongsi pelbagai isu. Dan saya namakan blog saya ini  PARADIGMA

ARTIKEL TERBARU

PRU14 ANTARA JANGKAAN DAN SANGKAAN

“Kita kena pilih Pas untuk memudahkan kita menjawab depan Allah nanti. InsyaAllah pilih Pas kita akan mudah di padang mahsyar nanti.” Tulis seorang kenalan di Facebook peribadi beliau. Saya mengurut dada apabila membacanya. Timbul persoalan dalam diri saya, adakah dia dan parti pilihannya beriman dengan Pilihanraya atau beriman dengan Allah?

KENAPA KENA PUASA?

“Kenapa kena puasa?” Muhammad Yassir, anak sulung saya bertanya. Tahun ini adalah tahun pertama dia mula belajar berpuasa. Alhamdulilah hari ini dia berpuasa. Persoalan Yassir sebenarnya dah dijawab Allah dalam Al-Quran dan dijelaskan panjang lebar oleh Rasulullah dalam hadis-hadis yang direkodkan. “Allah suruh, jadi kita kena ikutlah. Allah menyebutnya dalam surah al-Baqarah ayat 183.” Jawab saya sambil memetik ayat dari ayat 183.

TENTANG DIRI SAYA

Saya ada bercerita sedikit latar belakang diri di bahagian ini. Antaranya tempat saya belajar dan beberapa perkara yang jarang saya beritahu kepada orang ramai. Untuk dapatkan cerita penuh, boleh KLIK button More Info dibawah.

UPDATE SAYA DI FACEBOOK

Hai semua. Saya boleh dikatakan setiap hari update di facebook peribadi mengenai pelbagai perkara. Para pembaca bolehlah follow dan see first facebook saya untuk dapatkan update setiap hari. KLIK button di bawah untuk terus ke facebook saya. Jangan lupa FOLLOW dan See First ya.

KARYA TULISAN SAYA

DI BAWAH INI ADALAH 4 BUAH BUKU YANG SAYA TULIS DAN TELAH DITERBITKAN