Paradigma

MENJUAL KE CHINA – GANDAKAN KEUNTUNGAN

Semasa saya hadiri satu ‘talk’ dari Co-Founder The Lorry di ILabs Sunway. Antara point penting yang beliau sampaikan “Menjual ke China”.

Ya kenapa tak eksport barang ke China? Takkan kita nak import saja dari China, sedangkan pasaran China lagi besar dari Malaysia.

Sepanjang saya berbisnes di China, saya ada perasan beberapa produk tempatan yang dipasarkan di China. Antaranya Liquid Vape buatan Malaysia. Boleh dikatakan pasaran Liquid Vape sangat besar di China. Ada pelbagai perasa yang ditawarkan, antara yang banyak adalah perasa buah-buahan tempatan πŸ™‚

Di bawah ini ada beberapa perkara yang boleh kita fikir dan saya cadangkan, sebelum nak eksport barang ke China.

Read more

please follow & share:
0

RUKYAH (JAMPI DALAM ISLAM)

saya google JIN untuk cari gambar. keluar gambar ini. pakai je lah πŸ™‚

 

Memandangkan isteri saya ada tulis cerita anak kedua saya yang nampak macam-macam di rumah selepas balik dari dusun durian. Rasanya saya patut berkongsi beberapa petua, dan cerita sikit apa benda Rukyah ini?

Baca di sini dulu untuk dapatkan gambaran cerita >>

Part 1:Β https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10156451848309371&id=837739370

Part 2:Β https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156452120764371&set=a.10150874844024371.437341.837739370&type=3&theater

Islam adalah agama yang menyeluruh. Sebab itu Islam dikatakan sebagai jalan hidup. Ia merangkumi keseluruhan kehidupan manusia. Sekecil-kecil masuk tandas, sehinggalah bagaimana nak mati pun Islam dah berikan garis panduan.

Jadi artikel kali ini, saya nak berkongsi sedikit tentang Rukyah, dan gangguan makhluk halus; Jin.

Benda asas, kita semua kena percaya tentang mahkluk ghaib. Antaranya ialah JIN. Read more

please follow & share:
0

Suka artikel di Blog ini? Kongsikan pada orang lain juga :)

Scroll To Top